Upute za korištenje

Obavijesti.Info je sustav automatiziranog praćenja e-oglasne ploče Ministarstva pravosuđa. Zamišljen je i napravljen da olakša praćenje e-oglasne ploče na način da Vi kao korisnik više ne morate pregledavati e-oglasnu ploču, nego da se pretplatite na subjekte koji pratite, a sustav će Vas obavijestiti putem e-maila čim se objavi oglas koji je relevantan za praćene subjekte.

Kako bismo Vam što više približili kako sustav funkcionira, objasnit ćemo kako se sustav koristi na jednom primjeru.

Scenarij primjera

Pretplatiti se na obavijesti e-oglasne ploče koji su vezani za tvrtku Elteh d.o.o., OIB-a 21317744036.

1. Prijava na sustav

Prvi korak je naravno prijaviti se na sustav. To radite na adresi:http://app.obavijesti.info/. Da biste se prijavili potreban Vam je korisnički račun. Ako nemate korisnički račun javite nam se na obavijesti@calyx.hr kako bismo Vam omogućili besplatni probni period od 30 dana.

Kada dođete na ekran za prijavu unesite svoje korisničke podatke i kliknite Login.

2. Dodavanje pretplate

Kada prvi puta uđete u sustav popis pretplata biti će prazan.Kako biste dodali prvu pretplatu stisnite na okrugli “plus” gumb u donjem desnom uglu.

Naziv pretplate

Ovo polje služi samo tome da Vi možete kasnije identificirati tu pretplatu. U nikakvom obliku ne utječe na rad sustava i vrijednost koju unesete je proizvoljna.

Vrsta pretplate koju želite pratiti za subjekt

Pojmovi za pretragu subjekta

Ovdje unosite pojmove koji će služiti za pretragu obavijesti, nakon svakog unosa pojma pritisnite Enter i pojam će se pojaviti ispod polja za unos. Pretraga radi tako da čim se pojavi jedan od navedenih pojmova obavijest će se smatrati relevantna za Vas i biti ćete o njoj obaviješteni.

Dodatno filtriranje

Za potrebe ovog primjera nećemo koristiti dodatno filtriranje, ako Vas zanima kako se koristi pročitajte drugi primjer koji smo pripremili za Vas ovdje.

Odaberite zaposlenike koji će primati obavijesti

Ako imate više unesenih zaposlenika ovdje možete odabrati koji od njih će biti obaviješteni kada dođe neka obavijest za ovu pretplatu, to može biti jedan ili više njih. U našem slučaju ćemo ostaviti odabrano samo ADMIN što znači da dolazi na glavni e-mail koji koristite za pristup na Obavijesti.Info. Više o dodavanju zaposlenika saznajte ovdje.

Nakon što ste spremili pretragu, ona će biti vidljiva na ekranu “PRETPLATE NA E-OGLASNU”. Možete otvoriti pretplatu kako biste vidjeli njene postavke, izmijenili ih ili po potrebi izbrisali pretplatu.

3. Stare obavijesti

Nakon stvaranja pretplate, sustav će automatski pretražiti sve stare obavijesti e-oglasne ploče i prikazati Vam koliko već postoji obavijesti s Vašim ključnim riječima. Te stare obavijesti Vam neće stizati u e-mailu, ali ih uvijek možete vidjeti unutar sustava Obavijesti.Info.

Kada odete na podstranicu ‘Obavijesti s e-oglasne’ vidjet ćete sve stare obavijesti koje postoje u sustavu, za sve Vaše pretplate.

4. Primanje obavijesti

Nakon što ste spremili pretplatu ona će biti vidljiva na ekranu Pretplate na e-oglasnu. Možete kliknuti na pretplatu kako biste vidjeli postavke pretplate, i tamo možete obrisati pretplatu ili spremiti neke drugačije postavke za tu pretplatu.

Sve buduće obavijesti koje budu objavljene na e-oglasnoj ploči vezane za Vašu pretplatu, primat ćete putem e-maila. Sustav šalje jedan e-mail dnevno s tablicom obavijesti koje su na e-oglasnoj ploči objavljene prethodnog dana za sve praćene subjekte.

Ovime smo pokrili scenarij koji smo zadali na početku. S ovakvim postavkama pretplate svaka obavijest koja dođe na e-oglasnu ploču Ministarstva pravosuđa vezana za ključne riječi Elteh d.o.o. ili 21317744036 stići će na e-mail. Također sve stare obavijesti koje postoje na e-oglasnoj će biti vidljive u sustavu Obavijesti.Info.

Upute za korištenje

Javite nam se ako imate dodatnih pitanja

Povratak na naslovnicu