Dodatno filtriranje – upute za korištenje

U osnovnim uputama za korištenje sustava Obavijesti.Info koje možete naći ovdje objasnili smo kako postaviti sustav. Ovdje ćemo nastaviti s drugačijim scenarijom korištenja u kojem ćemo koristiti značajku dodatnog filtriranja.

Dodatno filtriranje služi kada želite ograničiti broj obavijesti koji Vam stiže za neki subjekt, kako biste primali samo obavijesti koje bi Vas zanimale.

Scenarij primjera

Pretplatiti ćemo se na oglase koji spominju tvrtku VIPnet, ali zbog velikog broja dnevnih obavijesti koji stiže za tu tvrtku želimo isključiti sve obavijesti koje spominju riječ ‘Ovrha’.

Korake za prijavu na sustav i dodavanje pretplate bez filtera objasnili smo u uputama za korištenje ovdje.

Dodavanje pretplate s dodatnim filtriranjem

Da bismo dodali pretplatu kliknemo na gumb u desnom donjem uglu, koji će otvoriti ekran za unos postavki nove pretplate.

U formu za unos nove pretplate unosimo podatke na isti način kao što smo to napravili u primjeru bez dodatnog filtriranja. U ovom slučaju unosimo ‘VIPnet d.o.o.’ kao pojam za pretragu e-oglasne ploče. Kako je to pojam za koji se objavljuje velik broj oglasa svaki dan, pretplatu želimo ograničiti tako da isključimo primanje obavijesti za oglase u kojima se spominje riječ ‘ovrha’. To možemo postići korištenjem opcije ‘Dodatno filtriranje’.

Dodatni obavezni pojmovi

Ovo polje unosimo pojmove koji se moraju pojaviti u oglasu kako bi nam stigla obavijest. Moguće je staviti više pojmova. Nakon unesenog pojma treba stisnuti Enter i kada se pojam pojavi ispod polja znači da je uspješno dodan. OPREZ! Svaki pojam iz ovog polja SE MORA pojavljivati u oglasu. Odnosno, dovoljno je da jednog nema i oglas se neće smatrati relevantnim.

Isključeni pojmovi

Ovo polje unosimo pojmove za koje ne želimo da se pojavljuju u oglasu. To ćemo koristiti u našem scenariju za potrebe ovih uputa kako bi isključili oglase gdje se spominje riječ ‘ovrha’. OPREZ! Niti jedan pojam iz ovog polja se ne smije pojavljivati u oglasu (ili priloženom dokumentu). Odnosno, dovoljno je da se jedan pojam spomene i oglas se neće smatrati relevantnim.

Nakon što smo postavili pretplatu kliknemo na gumb STVORI PRETPLATU. Sustav će pretražiti sve stare oglase s tim postavkama i svi oglasi će biti vidljivi u sustavu, dok će sve nove obavijesti vezane za stvorenu pretplatu stizati na Vaš e-mail.

S postavkama pretplate iz zadanog scenarija dobivat ćemo obavijesti iz e-oglasne ploče za oglase gdje se spominje pojam VIPnet d.o.o., ali gdje se ne spominje riječ ovrha. No, koristite ju vrlo oprezno i samo u slučajevima kada za neki subjekt zaista primate previše oglasa koji Vas ne zanimaju.

Upute za korištenje

Javite nam se ako imate dodatnih pitanja

Povratak na naslovnicu